Työkaluja kiukun käsittelyyn

Omaterapeutti

Työkaluja kiukun käsittelyyn

tällä palstalla ratkaisukeskeinen terapeuttimme eve vaasmaa vastaa lukijoiden mieltä painaviin kysymyksiin.

JULKAISTU 15.4.2020 | TEKSTI Oma Aika

Hei, Olen 56-vuotias nainen ja huomannut, että minun on välillä vaikea hallita kiukustumistani työpaikalla. Tietyt ihmiset aiheuttavat läsnäolollaan tukalan tunteen, enkä voi hillitä itseäni ja suhtautua heihin rauhallisesti. Erityisen ärsyttävää ovat heidän kommenttinsa tai erilainen tapa suorittaa tehtäviä. Toimin tiiminvetäjänä ja tilanne vaikuttaa koko tiimiin. Tiimiläiset toivoisivatkin minun selvittävän välini näiden kahden kanssa. He välttelevät minua muissa kuin pakollisissa tilanteissa, mutta eivät muuten osoita mieltään.
Nimimerkki ”helposti syttyvä pää”

Hei kiukustuva,
Kuvaat kirjeessäsi hyvin tilannetta, joka voi syntyä työpaikalla, kun erilaiset ihmiset työskentelevät yhdessä. Tavoite olisi, että kaikki tuntisivat arvostusta ja asiallista kohtelua niin esimieheltään kuin muilta tiimiläisiltä.
Ihmiset ovat temperamentiltaan erilaisia. Se voi aiheuttaa turhautumista ja kiukustumistakin. Pahimmillaan se vaikuttaa yhteistyömahdollisuuksiinkin.
Koska toiset tiimiläiset tuntuvat kärsivän, sinun on ryhdyttävä korjaamaan tilannetta. Et kerro, mitä asian eteen on jo tehty, mutta voisit esimerkiksi pitää kahdenkeskisiä keskusteluhetkiä jokaisen tiimiläisen kanssa. Niissä henkilöstösuhteita voisi avata turvallisessa ympäristössä.
Yleensä suositellaan, että näissä kohtaamisissa keskustellaan työn sujuvuudesta, mahdollisista esteistä ja muutostoiveista. Jos jonkun kanssa on ollut haasteita, asia olisi hyvä ottaa esiin neutraalisti ja rauhallisesti. Voit kysyä vaikkapa perusteluja jollekin tietylle kommentille, joka on jäänyt sinulle epäselväksi, ja kertoa kuulevasi mielellään ajatuksista suoraan. Yleensä ihmiset avautuvat turvallisessa tilanteessa, kun heitä oikeasti kuunnellaan.
Esimiehenä on hyvä kysyä myös, mitä sinä voisit tehdä yhteistyön parantamiseksi. On tärkeä ilmaista, että kaikkien tiimiläisten työpanos on arvokasta ja tavoitteesi on saada työt sujumaan.
Esimiehen tehtävä on sietää erilaisia ihmisiä ja saada heidät toimimaan yhteisen tavoitteen eteen. Kannattaa aina tarkkailla myös omaa käytöstään. Jos on usein jyräävä ja tietää valmiiksi kaiken, ei muille jää tilaa. Osa voi olla hitaammin syttyviä, analyyttisempiä ja arkoja ottamaan riskejä. Oman käytöksen voimakkaimpien piirteiden tasoittaminen antaa yleensä muillekin tilaa.
Ryhmän hiljaisemmilla on usein paljon hyviä ajatuksia, jotka eivät pääse esiin. Työyhteisössä on myös jäseniä, jotka mielellään peesaavat esimiestä, vaikka eivät kaikkea allekirjoittaisikaan. He tekevät sen mukavuudenhalustaan. Heidänkin syvimmät ajatukset ja ideat jäävät hyödyntämättä.
Esimiehenä sinä teet lopulliset päätökset ja toteutat yrityksen tavoitteita. Paljon hyvää tietoa voi silti mennä hukkaan, ellet saa tiimiäsi toimimaan yhdessä ja rakentavasti.
Et kerro, onko sinulle samantyyppisiä ongelmia yksityiselämässäsi. Kysy läheisiltäsi, miltä toimintatapasi heistä tuntuu. Voit saada arvokasta tietoa myös työelämään.
Mukavaa kesän odotusta!

Kysy eveltä, OMA AIKA -lehti,
Ilmalankatu 2 C, 00240 Helsinki
tai eve.vaasmaa@exento.f.i