Tv-juontaja Hanna Sumari  ”Kotityöt  rentouttavat”

Henkilöt

Tv-juontaja Hanna Sumari ”Kotityöt rentouttavat”

Miten Hanna Sumari viettää ominta aikaansa?

JULKAISTU 22.6.2020 | TEKSTI Hanna Kallio | KUVAT MTV3

Hanna Sumari ja hänen oma aika: 

 

Rentoudun parhaiten ystävieni ja perheeni parissa, kun juttelemme ja syömme yhdessä.

Lempiharrastukseni leipomisen parissa rentoudun. Minulle leipominen on meditatiivista ja silloin kaikki muu unohtuu. Kun mietin ja mittailen sopivaa vaniljasokerin määrää, maailma ympärilläni katoaa.

Lempiliikuntalajini on fustra. Se on henkilökohtaisen valmentajan ohjauksessa tehtävää tehokasta treeniä, jossa keskitytään ensisijaisesti kipujen ja lihaskireyksien poistamiseen. Minulla oli aikoinaan polvivamman vuoksi kävelyvaikeuksia, ja hoidatin polvea kaikin mahdollisin keinoin. Fustran avulla sain vihdoin polveni kuntoon. Käyn edelleen treenaamassa pari kertaa viikossa.

Hyvät yöunet ovat minulle tärkeät, tosin pärjään hyvin noin 6 tunnin unilla. Toisaalta saatan helposti nukahtaa kampaajan tuolissa tai hammaslääkärissä. Olen aamuvirkku ja aamuisin tehokkaimmillani.

Stressaannun tekemättömistä töistä. En pysty tekemään selkeää eroa työajan ja vapaa-ajan välille. Sillä missä kuljenkin, bongaan ideoita tuleviin blogikirjoituksiini.

Tarvitsen omaa rauhaa vapaa-ajalla, sillä työssäni olen paljon ihmisten kanssa. Lasten muutettua kotoa, suunnittelin innoissani muuttoa Helsingin keskustaan. Oivalsin kuitenkin kaipaavani luonnon rauhaa ja hiljaisuutta ympärilleni hektisen työelämän vastapainoksi. Kun auto pysähtyy kotipihaan, huuliltani purkautuu tyytyväinen huokaus.

Kotitöille on hankalaa löytää aikaa kiireisessä arjessa. Ulkoistan mielelläni niistä osan siivoojalle. Tänä keväänä, kun olen viettänyt paljon aikaa kotona, olen pessyt kaikki valkoiset lakanamme 90 asteessa, kuivattanut ne ulkona ja mankeloinut. On ollut rentouttavaa tehdä kotitöitä kaikessa rauhassa.

Kesäisin rentoudun omalla kesäpaikallamme Saarenmaalla, joka on minulle tärkeä tukikohta. Tosin TV-ohjelmat, joissa olen viime vuosina ollut mukana, kuvataan kesäisin, joten mökkeilyyn on ollut vaikeampi löytää aikaa.

Sielunmaisemani on meri. Meren katseluun ja kuunteluun en kyllästy ikinä. Meren rannalla sieluni lepää.

Tulevaisuuden haaveeni on viettää paljon aikaa lapsenlapseni Morriksen kanssa. Rakastan matkustamista ja minulla on vielä monta ihanaa paikkaa näkemättä. Toivon myös, että osaisin säilyttää avarakatseisuuteni ja kiinnostua edelleen uusista asioista.

 

Lue mitä elokuvaohjaaja Klaus Häröllä on juuri nyt työn alla 

Lue myös vinkkejä onnellisuuteen 

Jos haluat lukea kaikki Oma Aika -artikkelit ensimmäisten joukossa, tilaa Oma Aika ja saat sen kotiisi kannettuna joka kuukausi. Tilaa tästä.