Ruis-karpalopuuro

Ravinto

Ruis-karpalopuuro

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Ruis-karpalopuuro

Ruiskarpalopuuro lämmittää ihanasti talviaamuina.

Teksti MARI HARJULA

KUVAT ARTO VUOHELAINEN

Oma Aika 1–2/2016

4 annosta

1 l vettä

2 ½ dl survottuja karpaloita tai puolukoita

4 dl ruisrouhetta

½ tl suolaa

1 dl sokeria

Tarjoiluun:

maitoa

(sokeria)

➊ Mittaa vesi, karpalosurvos ja ruisrouhe uunivuokaan.

➋ Kypsennä puuroa uunissa 150–175 asteessa noin 2 tuntia.

➌ Sekoita puuroon suola ja sokeri kypsennyksen loppuvaiheessa ja hauduta kypsäksi.

➍ Anna jäähtyä ja tarjoa maidon kera.

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa puuron liedellä, lisää rouhe ja marjasurvos kiehuvaan veteen ja hauduta puuroa 45 minuuttia.

● Valmistusaika: noin 10 minuuttia + kypsymisaika 2 tuntia

● Vaikeusaste: helppo

● Hinta: noin 6 €