Pyöräily on parasta Helsingissä – tässä siihen 4 vinkkiä

LähikohteetMatkat

Pyöräily on parasta Helsingissä – tässä siihen 4 vinkkiä

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Pyöräily on parasta Helsingissä – tässä siihen 4 vinkkiä

Pyöräily on helpoin tapa liikkua Helsingin keskustassa ja vähän muuallakin.

Teksti Anni-Liisa Hämäläinen

1. Hyvät pyörätiet myös keskustassa

Helsingin kaupungin alueella on yli 1200 kilometriä pyöräteitä. Pyörätiet ovat erinomaiset etenkin lähiöissä ja kaupunkiin tullessa mistä päin tahansa. Myös keskustan pyörätieverkosto on parantunut huomattavasti. Baana halkaisee keskustaa itä-länsisuunnassa, lähtee Musiikkitalolta ja päättyy Ruoholahteen. Sitä käyttää jo 700 000 pyöräilijää vuodessa.

2. Pyörällä et etsi parkkipaikkaa etkä jonota liikennevaloissa

Polkupyörällä etenet liikenteessä täsmällisesti. Omalla työmatkallani (13,5 km, Jollas – Punavuori) pystyn arvioimaan viiden minuutin tarkkuudella, milloin olen perillä. Autolla täsmäajoitus onnistuu harvemmin, eikä koskaan ruuhka-aikana. Pyörällä et jonota liikennevaloissa ja löydät myös aina ilmaisen parkkipaikan. Pyöräparkkeja on keskustassakin hyvin.

3. Kokeile upeita rantareittejä

Reitti 1: Kantakaupungissa voit ajaa Hakaniemestä Pohjoisrannan ja Kauppatorin kautta Kaivopuistoon ja Hietalahteen.

Reitti 2: Hietalahdesta voi jatkaa kohti Hietaniemeä ja Meilahden rantareittiä, jolta pääsee ihailemaan Sibelius-monumenttia ja Seurasaareen. Tästä taas on lyhyt matka Kuusisaareen, jossa sijaitsee viehättävä Didrichsenin taidemuseo.

Edellä mainituille reiteille osuvat Hakaniementori, Kauppatori ja Hietalahdentori halleineen, sekä paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Reitti 3: Suosittelen myös retkeä Arabianrantaan, Vanhankaupunginlahdelle, Viikin arboretumiin ja lintutornille. Hiekkatietä voi jatkaa Herttoniemeen ja tulla sieltä kaupunkiin.

3. Metroon voi viedä pyörän ilmaiseksi

Metro on pyöräilyn ohella Helsingin paras liikenneväline. Se on nopea ja täsmällinen.

Fillarin voi viedä metroon ilmaiseksi. Lyhyillä matkoilla et välttämättä säästä ajassa, sillä pyörän kuljettamiseen hissillä kuluu aikaa. Mutta kyllä metrokyyti voi tuntua mukavalta kaatosateen tai 10 metrin vastatuulen sijaan.

Metro myös laajentaa kaupunkia mukavasti. Herttoniemestä on pieni matka esimerkiksi Aino Acktén puistoon Laajasalossa. Vuosaaresta löydät hienot uimarannat: Aurinkolahti, Uutela ja Kallvik.

Tsekkaa pyöräreitit täältä!

4. Kokeile kaupunkipyörää!

Myös kaupunkipyörät ovat palanneet muutaman vuoden tauon jälkeen Helsinkiin. 500 pyörää on tarjolla 50 eri paikassa. Lue niistä lisää.