Oma Aika -lehden lukija on kiinnostunut hyvinvoinnistaan

Yleinen

Oma Aika -lehden lukija on kiinnostunut hyvinvoinnistaan

Teimme kyselyn Oma Aika -lehden lukijoille. Kiitos kaikille vastaajille ja lukijoille, tiedämme nyt vielä tarkemmin, mikä lukijoita kiinnostaa.

JULKAISTU 8.1.2021 | TEKSTI Sanna Valkeejärvi | KUVAT All Over Press

Oma Aika -lehden lukijakyselyssä joulukuussa 2020 selvisi, että lukijamme ovat kiinnostuneita ennenkaikkea hyvinvoinnista ja terveydestä. Kysyimme, mikä lukijoita kiinnostaa eniten ja TOP 5 oli:

  1. Hyvinvointi ja terveys
  2. Kotimaan matkailu
  3. Ruoka ja juoma
  4. Kirjallisuus
  5. Kulttuuri

Kuluttajina Oma Aika -lehden lukijat arvioivat olevansa harkitsevia, laatutietoisia, tarkkoja, vastuullisia ja maltillisia. Mahtuu joukkoon myös niitä, jotka ovat spontaaneita ja herkkiä heräteostoksille, mutta suurin osa arvioi olevansa siis tarkkoja. Siitä johtuen ehkä heille jää enemmän euroja käyttöön. Mielenkiintoista on siis, mihin lukijat käyttävät ylimääräisen jäävän rahan. Sen suhteen TOP 5 on:

  1. Säästäminen ja sijoittaminen
  2. Terveyspalvelut ja oma hyvinvonti
  3. Kulttuuritapahtumat
  4. Liikuntaharrastukset ja välineet
  5. Vaatteet, kengät ja laukut

Hankintalistalla tulevien 10 kuukauden aikana Oma Aika -lehden lukijoilla on myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Listalla on mm. terveyspalveluita, liikuntaan liittyviä palveluita, omaan hyvinvointiin panostamista, lippuja johonkin tapahtumaan, kotimaan matka ja kosmetiikkaa.

Koronavuoden vaikutukset varmasti näkyvät myös lukijoiden ajatuksissa. Omaan hyvinvointiin panostetaan paljon. Se on samalla hemmottelua ja arjen luksusta.

Ajatus kotimaan matkan hankinnasta lähitulevaisuudessa, samoin kun lipun ostaminen johonkin tapahtumaan, kertoo kuitenkin että lukijat luottavat maailman palautuvan hiljalleen kohti normaalia.