Näyttelijä Tiina Lymi: ”Huumorini on sysimustaa”

Henkilöt

Näyttelijä Tiina Lymi: ”Huumorini on sysimustaa”

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Näyttelijä Tiina Lymi: ”Huumorini on sysimustaa”

Tiina Lymin esikoiskäsikirjoitus televisioon, Kohtuuttomuuksia, on makaaberi komedia.

Teksti NANNA DRUMMOND

Kuva ARI LAHTI

Oma Aika 3/2016

TV1:n Kotikatsomossa alkaa maaliskuussa varsin raju komediasarja Kohtuuttomuuksia. Neliosaisen sarjan jaksot ovat erillisiä tarinoita, jotka risteävät keskenään. Sarjan on käsikirjoittanut Tiina Lymi ja ohjannut elokuvatöistään tunnettu Petri Kotwica. Sarja on Tiinan ensimmäinen käsikirjoitustyö televisioon.

”Tuntuu tosi kivalta, mutta myös jännittää, kun se vihdoin tulee ulos. En ole nähnyt vastaavaa sarjaa Suomessa aiemmin. Sarja on sysimusta. Se ei sovi mihinkään tiettyyn kategoriaan, vaan sanoisin sen olevan pahanmielen komedia.”

Sarja kuvaa Tiinan huumorintajua.

”Kyllä. Minua on syytetty usein sairaasta päästä.”

Tiina ideoi sarjaa näyttelijäkollegoidensa Hannu-Pekka Björkmanin, Elina Knihtilän ja Ville Tiihosen kanssa vuosia sitten. Heidät nähdään myös sarjan jokaisessa jaksossa. Useamman roolin tekee myös Lotta Kaihua.

”He ovat kaikki kivoja ja hyviä näyttelijöitä. Elina on hyvä ystäväni, ja meillä on hänen kanssaan samanlainen huumorintaju.”

Sarja parodioi aikamme ilmiöitä, kuten stereotypioita, sukupuolirooleja ja menestystä. Henkilöhahmoihin on haettu vaikutteita oikeista henkilöistä.

”Jokainen voi itse miettiä, kenestä vaikutteita on haettu, mutta kaikki eivät suinkaan ole julkisuuden henkilöitä. Osa on minun tapaamiani henkilöitä, ihmisiä, jotka elävät toisen kautta.”

Tiina kertoo, että sarjassa meno kiihtyy ja pahenee jakso jaksolta kohtuuttomuuksiin asti. Viimeisessä jaksossa nähdään dokumentin muodossa, mitä tapahtui sarjan kulissien takana. Jaksossa nähdään näyttelijöiden lisäksi myös muita työryhmän jäseniä.

KOHTUUTTOMUUKSIA TV1, SU 6.3. KLO 21.05