Näin keität täydellisen kananmunan

Ravinto

Näin keität täydellisen kananmunan

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Näin keität täydellisen kananmunan

Vanha kunnon kananmuna on kiilannut trendiruokien eturiviin. Kukapa olisi uskonut?

Teksti Mirjami Haimelin

Kuva Pia Inberg / Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta

Tarkemmin ajatellen asia alkaa kuitenkin tuntua loogiselta näinä terveellisen syömisen kulta-aikoina, onhan munassa huikeat ravintoarvot. Käyttöliittymäkin on kätevä ja hinta huokea.

Jopa maineeltaan kyseenalainen keltuainen on päässyt pannasta: muun muassa Itä-Suomen yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan muna päivässä ei tee terveelle ihmiselle pahaa. Lisäksi suomalainen muna on tiukan salmonellavalvonnan ansiosta niin turvallinen, että sitä voi syödä myös raakana. Bonuksena sen ilmastokuormitus on eläinproteiinin lähteistä pienin.

Täydellinen kananmuna keitetään näin: Laita munat kattilaan kylmään veteen, kuumenna vesi kiehuvaksi ja käännä sitten liesi pois päältä. Hauduta munia kannen alla kymmenen minuuttia. Lopputulos on täyteläinen muttei ylikypsä.

Lue myös:

Tästä syystä kananmunan keltuainen kannattaa syödä!

6x terveellinen välipala – näillä pidät nälän loitolla

Proteiinia ennen ja jälkeen treenin