Muusikko, näyttelijä Mira Luoti: ”Välillä on ihanaa kadota hetkesi metsään”

Henkilöt

Muusikko, näyttelijä Mira Luoti: ”Välillä on ihanaa kadota hetkesi metsään”

JULKAISTU 18.5.2021 | TEKSTI Eeva-Maria Lidman | KUVAT Paola Suhonen

Mira Luoti/ Ominta Aikaa

Rentoudun parhaiten, kun lähden lenkille. Tilanteesta riippuen laitan lähtiessä äänikirjan korviin tai kuuntelen luonnon ääniä. Tykkään itsetutkiskelusta ja erilaiset help self -teokset auttavat siinä. Toisaalta saatan tarttua elämäkertaan, joka tutustuttaa aivan uusiin juttuihin. Tällainen oli kuuntelemani Kimi Räikkösen elämäkerta.

Minulle on tärkeää koti, johon on kiva tulla ja jossa on hyvä ilmapiiri. Terveys merkitsee paljon. Kun kaikki ovat terveitä, ei ole huolta huomisesta. Luonto ja ulkoilu ovat myös tärkeitä. Luonnossa vietetty aika palkitsee aina, ja välillä on ihanaa kadota hetkeksi metsään.

Inspiroidun monenlaisista asioista ja vaihtelee paljon, mistä kulloinkin saan kim- mokkeen. Ison vaikutuksen minuun tekevät sellaiset ihmiset, jotka asettuvat pienempien ja heikompien puolelle. Arvostan myös niitä, jotka uskaltavat olla eri mieltä ja sanoa sen. Toimittaja Maria Veitola on yksi näistä.

Minua huolestuttaa taiteilijoiden tilanne koronapandemian keskellä. Itse olen tehnyt monipuolisesti töitä bändikeikoista teatteriin, mutta sain juuri kuulla, että Turun Samppalinnan kesäteatterikeikkani perutaan ensi kesältä. Työn tuoma taloudellinen turva on ollut poissa jo pitkään. Kaiken keskellä luotan kuitenkin siihen, että elämä kantaa.

Olen kiitollinen siitä, että saan olla terve. Silloin kun joutuu kamppailemaan oman tai läheisten terveyden kanssa, tuntee itsensä avuttomaksi. Olen kiitollinen myös siitä, että poikkeustilanteessakin arki rullaa ja rutiinit ovat hallinnassa.

Mira Luoti on tehnyt uutta albumia poikkeusolojen aikana. Helmikuussa ilmestyi single Hopeinen tussi.

En voisi elää ilman musiikkia ja liikuntaa. Musiikki on voimavarani, terapiaani ja elämässä eteenpäin vievä voima. Liikunta on minulle parasta lääkettä. Jos minun pitäisi luopua liikunnasta, joutuisin rakentamaan identiteettini uudelleen.

Tulevaisuuden toiveeni on, että poikkeustila loppuisi ja maailma aukeaisi. On se sitten uusi normaali tai minkälainen maailma tahansa. Toivon myös, että kaikki töihin haluavat pääsisivät töihin. Itse olen aivan helisemässä, kun en pääse keikoille. Saan toivoa siitä, kun uskon, että tästäkin selvitään.

Kuka: Mira Luoti
Helsingissä asuva ja Porissa syntynyt 43-vuotias laulaja ja näyttelijä

Ura: PMMP yhtyeen toinen laulusolisti, soolouralla vuodesta 2016 lähtien. Julkaissut kaksi sooloalbumia Tunnelivisio (2016) ja Haureuden valtatie (2019). Näytellyt useissa musikaaleissa ja Turun kesäteatterissa.

Julkaisi Helmikuussa Hopeinen tussi -kappaleen, joka kertoo rakkaudesta lapsiin. Mira nähdään tänä keväänä mm. MTV 3:n Myyrä-sarjassa.

Juttu on julkaistu alunperin Oma Aika -lehdessä 4/2021
Tilaa Oma Aika kotiinkannettuna 7kk vain 39 € tästä

Lue myös: Sisustussunnittelija Niina Ahonen: ”Tavallinen arki on parasta”