Minna Haapkylä:  ”Näytteleminen on minulle rakas harrastus”

Henkilöt

Minna Haapkylä: ”Näytteleminen on minulle rakas harrastus”

Kysymme tunnetuilta henkilöiltä, mitä heille kuuluu ja mitä heillä on juuri nyt työn alla.

JULKAISTU 6.10.2020 | TEKSTI Anu Virnes-Karjalainen | KUVAT Mika Pollari

Mitä sinulla on työn alla, Minna Haapkylä?

Tuotan nyt kahta tv-sarjaa. Toinen draamasarjoista kertoo Nokiasta ja toinen sijoittuu Helsingin Munkkivuoreen. Tarkoitus on päästä kuvaamaan ensi vuonna. Olen myös näyttelijänä Saara Saarelan ohjaamassa ekologisesta kriisistä kertovassa Veden vartija -elokuvassa, jota kuvataan par’aikaa Tallinnassa. Näyttelen päähenkilön äitiä. Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Saga Sarkola ja Mimosa Willamo.

Päätyöni on draaman kehittäminen Rabbit Films -tuotantoyhtiössä yhdessä Jani Volasen kanssa. Kymmenisen vuotta sitten alkoi tuntua, ettei näyttelijän työ yksin riitä.

Pääsin opiskelemaan tuottamista Aalto-yliopistoon, ja nyt näytteleminen on minulle tuottamisen rinnalla rakas harrastus. Siirtymä meni todella luontevasti.


Mikä työssäsi on haastavinta, mikä antoisinta?

Pahinta on nyt koronan tuoma epävarmuus. Emme tiedä, koska voimme kuvata, missä kuvataan ja pääsevätkö näyttelijät matkustamaan kuvauspaikoille. Koko ajan saa pelätä, voimmeko tehdä mitään.

Parasta on luova työ käsikirjoitusten kehittämiseksi ideasta eteenpäin. Työhöni kuuluu myös ohjaajien ja käsikirjoittajien valitsemista ja rahoituksen hankkimista.

Suomessa on lahjakkaita käsikirjoittajia ja tarinoita kerrottavaksi. Tarjonta on monipuolista.

Rahoittajilta ja katsojilta toivoisin rohkeutta haastaa itseään katsomaan myös valtavirrasta poikkeavia sisältöjä, jotta esitettävät sarjat ja elokuvat säilyisivät mahdollisimman monimuotoisina.


Mitä meidän pitäisi tietää työstäsi Minna Haapkylä?

Usein ajatellaan, että tuottaja istuu rahakirstun päällä ja jakelee sieltä kitsaasti rahaa tekijöille.

Ammatti on kuitenkin luova ja haastava. Saa olla alusta asti mukana tekemässä laadukasta sisältöä vähillä roposilla.

Lue myös: TV juontaja Hanna Sumari: ”Kotityöt rentouttavat”