Michael Monroe: ”Asenne on ikää tärkeämpää”

Henkilöt

Michael Monroe: ”Asenne on ikää tärkeämpää”

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Michael Monroe: ”Asenne on ikää tärkeämpää”

Rocklegenda Michael Monroe, 54, on katu-uskottava kaikenikäisten keskuudessa. Ikää tärkeämpiä hänelle ovat mieli ja elämänasenne.

Teksti Anu Virnes-Karjalainen

Kuva Timo Korhonen

Vaalea hiuspehko, niitein koristeltunahkatakki, mustiksi lakatut kynnet ja tummat rajaukset ystävällisesti hymyilevissä silmissä. Sellainen on kaikkien tuntema rocklegenda Michael Monroe, joka nousi supersuosioon 1980-luvulla Hanoi Rocksin lyötyä itsensä läpi myös maailmalla.

Nykyään mies tunnetaan musiikin lisäksi Voice of Finlandin tuomarina ja Roosa nauha -kampanjan tunnuksen suunnittelijana ja kasvona. Vauhti ei ole hiipunut musiikkibisneksessäkään. Tänäkin syksynä Michael Monroe on kiertänyt bändinsä kanssa keikoilla Euroopassa.

– Elämäni on nyt kovin kiireistä, eikä aika tahdo riittää kaikkeen, mitä haluaisin tehdä tai mitä minulta pyydetään. Ainainen matkustaminen on raskasta, mutta esiintyminen on aina yleensä hauskaa ja mieluisaa.

Lue myös: Marita Taavitsainen: ”En osannut haaveilla menestyksestä”

”Voitto on suuri kunnia”

Michael Monroe oli ylivoimainen voittaja Oma Aika -lehden äänestyksessä vuoden inspiroivimmasta ja rohkeimmasta 50+ henkilöstä.

– Olen erittäin otettu. Tämä on hieno juttu ja minulle suuri kunnia.

Monroe uskoo, että jokainen on juuri sen ikäinen kuin haluaa olla. Kaikki riippuu paljolti mielestä ja elämänasenteesta.

– Itselleni ikä tarkoittaa vain enemmän työtä pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa. Esimerkiksi syvien vatsalihasten hyvä kunto on avainasemassa selän tukemisessa, kun nikamissa on jo jonkin verran kulumaa.

Lue myös: Paula Koivuniemi: ”Nyt menen minne haluan”

”Tärkeintä on rakkaus”

Tärkeimmäksi asiaksi elämässä Michael Monroe nostaa rakkauden.

– Minulle se tarkoittaa vaimoani Johannaa ja kissojani. Arvostan myös yhteistä kotiamme ja omaa aikaa. Ne tuottavat iloa. Toivon, että saan elää läheisteni kanssa pitkän ja onnellisen elämän.

Elämä on hyvää nyt, eikä Monroe haikaile menneitä. Kokemukset ovat olleet opettavaisia.

– Totta kai monet asiat olisivat voineet mennä paljon kivemmin ja helpommin, mutta niihin ei voinut vaikuttaa. Omassa hallinnassani olleet asiat olen tehnyt parhaan tietoni ja kokemukseni mukaan niin hyvin kuin mahdollista. Jos olisin tiennyt, mitä tiedän nyt, olisin osannut tehdä jotkut asiat paremmin. Mutta joskus on pitänyt oppia kokemuksen kautta, Monroe pohtii.

Lue myös:

Pepe Willberg ja Pauliina Visuri: ”Tässä iässä pitää skarpata”

Susanna Rahkamo ja Petri Kokko: ”Urheilu-uran jälkeen olimme ihan lopussa”

Kaija Koo: ”En halua hävetä vanhenemista”