Lena Meriläinen ja Olli Tola parisuhteestaan: ”Me ollaan päivänsäde ja menninkäinen”

Henkilöt

Lena Meriläinen ja Olli Tola parisuhteestaan: ”Me ollaan päivänsäde ja menninkäinen”

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Lena Meriläinen ja Olli Tola parisuhteestaan: ”Me ollaan päivänsäde ja menninkäinen”

Mikä on suhteen salaisuus? Koska Lena ja Olli ovat luonteeltaan kovin erilaisia, Lenan mukaan heidän pitkän suhteensa salaisuus on avoimuus ja huumorintaju.

Teksti Jarmo Aaltonen

Kuva Mari Lahti

Näyttelijä Lena Meriläinen ja kehitysjohtaja-tuottaja Olli Tola ovat pitäneet yhtä yli 30 vuotta myötä- ja vastamäissä, vaikka he kuvaavat itseään lähes vastakohdikseen. Mikä on suhteen salaisuus?

Koska Lena ja Olli ovat luonteeltaan hyvin erilaisia, Lenan mukaan heidän pitkän suhteensa salaisuus on avoimuus ja huumorintaju.

– Huumori on aivan ratkaisevaa: jos on hauskaa keskenään ja näkee maailman vähän hullunkuristen silmälasien läpi. Lena kestää aivan tolkuttomasti itseensä kohdistuvaa huumoria, mikä on loistava ominaisuus ihmisessä, Olli kehuu.

– Ja vanhemmiten sitä ei ota itseänsä niin vakavasti, Lena täydentää.

Avoimuuteen kuuluu pariskunnan mielestä sekin, että pystyy puhumaan myös siitä, kuinka erilaisia ollaan. Olli on ”lännen nopein” kaikissa käänteissään, Lena on hitaampi ja harkitsevampi.

– Minä olen nopea hosumiseen asti. Joskus itseänikin harmittaa, että eihän minun tarvitsisi tehdä viittä asiaa kerrallaan. Olen nopea tekemään päätöksiä, nopea lähtemään, kaikella tavalla nopearytminen, Olli luonnehtii.

– Minä haluan isän peruja päästä rauhassa mukaan kaikkiin lähtöihin; että kaikki tavarat, pää ja kroppa ovat mukana. Saattaa näyttää siltä, että en tee mitään, mutta sen takia minulla onkin aina kaikki tavarat kasassa, ja sinulta puuttuu, Lena nauraa.

”Huumori on aivan ratkaisevaa.”

Ylioptimisti ja ”valoisa musta”

Pariskunnalla on myös asenne-ero suhteessa olemiseen ja maailmaan, vaikka nauravaisesta Lenasta ei päällepäin uskoisi.

– Me ollaan päivänsäde ja menninkäinen. Minä perusmyönteinen, jopa ylioptimistinen, aika iloinen ihminen, kun taas Lena on ’valoisa musta’; vaikka hän on kovimpia tuntemiani naurajia, hänen lasinsa on puolityhjä, minun lasini puolitäysi, Olli luonnehtii.

Koska Lenan työ on ollut aina framilla olemista, hän osaa nauttia myös yksinäisyydestä.

– Ulkomailla on ihanaa olla, kun vain harvat tunnistavat. Siksi myös maalla on mukavaa. Olen erakkoluonne: rakastan sitä, että saan olla jossakin vain rauhassa. Mökilläkin on niin paljon tekemistä, vaikkei tekisi paljon mitään. Aika kuluu vaikka vain ihmetellen asioita pään sisällä tai ympäröivässä maailmassa, Lena sanoo.

Ollin mielestä on oleellista miettiä, mihin energiansa suuntaa, kun päivät vähenevät ja ”perälauta vilkkuu”.

– Käytätkö ajan sen murehtimiseen, kuka on tehnyt sinulle vääryyttä vai ajatteletko niin, että tässä ajassa juuri nyt on kaikki hyvin. On tyhmää ryhtyä hukkaamaan energiaansa sellaiseen, jolle ei mitään voi.

Lue Oman Ajan numerosta 7/2017 mitä Lena Meriläiselle ja Olli Tolalle nyt kuuluu.

Lue myös:

Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttila – Tällainen oli kahden kummajaisen ihana rakkaustarina

Tunne temperamenttisi – paranna parisuhdettasi

Tällä reseptillä luot helposti romanttisen illan kahdelle