Kun voi hyvin, jaksaa toteuttaa unelmiaan

Blogien kirjoittamisen lisäksi Sanna vastaa Oman Ajan digiliiketoiminnasta.

BlogitRohkea Sydän

Kun voi hyvin, jaksaa toteuttaa unelmiaan

Oma Aika -lehden uusi bloggari Sanna Valkeejärvi tietää kokemuksesta mitä itselle merkityksellisten asioiden tekeminen saa aikaan.

JULKAISTU 6.9.2020 | TEKSTI Eeva-Maria Lidman | KUVAT Mika Pollari

Vuonna 2017 Sanna Valkeejärvi, 41, tietämättään kypsytti ajatusta isosta elämänmuutoksesta. Hän työskenteli johtoasemassa isossa media-alan yrityksessä. Ura kehittyi toivotulla tavalla, työ oli innostavaa ja siinä oli haasteita. Kaikki ei kuitenkaan ollut kohdallaan. Arki alkoi olla pelkkää suorittamista.

Työ ja harrastukset eivät tuoneet enää iloa elämään ja väsymys kasvoi uupumukseksi. Sanna Valkeejärvi päätti muuttaa asioita. Hän irtisanoutui, matkusteli hetken, mutta jatkoi toisessa media-alan yrityksessä vielä hetken aikaa ennen kuin rohkeni lähteä unelmiensa perään.

”Kun minulta kysyttiin pikkutyttönä, mikä minusta tulee isona, niin vastasin, että hiihtokilpailija, uusi Marja-Liisa Kirvesniemi”.

Tätä kahdeksanvuotiaana lausuttua unelmaa Sanna lähti toteuttamaan. Hän lähti mukaan Vuokattihiihto -projektiin, joka on aikuisille kuntoilijoille tarkoitettu hiihtovalmennusohjelma.

Sanna oli harrastanut koko elämänsä hiihtoa, mutta kiireisen elämän viedessä kaiken ajan ja energian, hiihtämiseenkin oli tullut taukoa.

”Treenasin ja hiihdin koko 2018-2019 kauden. Tavoitteellisuus ja tavoitteet ovat aina motivoineet, mutta nyt ne muuttuivat yritysmaailmasta omaan kehittymiseen. Olo oli kevyt ja tuntui, että tämä on parasta mitä minulle on tapahtunut.”

Ikä ei rajoita unelmien toteuttamista ja ihminen pystyy aina kehittymään.

Hiihto vei Sannan mukanaan ja treenaamisesta alkoi tulla tuloksia, kun hän hiihti muun muassa Vuokatti-hiihdon ja Ylläs-Levi hiihdon. Tämän vuoden tammikuussa Sanna hiihti kaksi kertaa pronssia veteraaniolympialaisissa 40-vuotiaiden sarjassa Seefeldissä. Unelma kilpahiihtämisestä oli toteutunut.

Hiihtämisen ohella Sanna kirjoittaa. Oman elämänsä Marja-Liisa -nimisessä blogissa aiheet liikkuvat treenaamisessa, unelmien toteuttamisessa ja hyvinvoinnissa. ”Olen aina halunnut kirjoittaa. Koululaisena kirjoittelin runoja. Äidilläni on vieläkin vanha runovihkoni tallella.”

Oman Ajan blogissa Rohkea Sydän Sanna kannustaa unelmoimaan ja pitämään itsestään huolta. Hyvinvoivana jaksaa toteuttaa haaveitaan.

”En tarkoita, että kaikkien pitäisi tähdätä kilpailuihin ja tehdä niin isoja muutoksia kuin itse olen tehnyt kerralla Jokainen tekee oman elämänsä kontekstissa sopivia ratkaisuja hyvinvointinsa hyväksi.”

”Ikä ei rajoita unelmien toteuttamista ja ihminen pystyy aina kehittymään. Meillä kaikilla pitäisi olla joku intohimo, josta saa elämään tarkoitusta, joku juttu, johon suhtautuu jopa lapsekkaan innostuneesti ja joka on oma unelma. Se tekee elämästä merkityksellisempää.”

Lue myös:
Hyvinvoinnin ensimmäiset askeleet

Kaikki blogitekstit täältä.