Kun kyllästyt Barcelonaan, suuntaa Sitgesiin

EurooppaMatkat

Kun kyllästyt Barcelonaan, suuntaa Sitgesiin

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Kun kyllästyt Barcelonaan, suuntaa Sitgesiin

Sitges sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Barcelonasta etelään. Se tarjoaa matkailijalle eleganssia, yöelämää ja kivoja rantoja.

Teksti Anna-Liisa Hämäläinen

Kuvat Ville Palonen, Sitgesin matkailutoimisto

Sitges illansuussa. Pelargonit hehkuvat vielä ruukuissaan takorautakoristeiden takana. Vitivalkoista seinää koristaa uskonnollinen maalaus. Komean huvilan pihalla huojuvat palmut.

Kuljemme Carrer d´Illa de Cubaa, yhtä Sitgesin kuuluisimmista.

Espanja pakotti sitgesiläisiä liikemiehiä muuttamaan siirtomaahansa Kuubaan. Vaurastuttuaan he rakensivat talot, joissa nyt asutaan, pidetään hotelleja ja ravintoloita.

Huviloiden puutarhat avataan kesällä kaikille, koska palmujen katveessa on viileämpää kuin kaduilla.

Kapeita katuja Sitgesissä riittää

Vaellamme kapeita katuja, joita tuntuu riittävän loppumattomiin. Toinen toistaan viehkompina ne putkahtavat esille kulmien takaa.

Ihanaa on nytkin, mutta voi, miten mielelläni olisin täällä sunnuntaina 29.5. Silloin kadut peittyvät elävien kukkien mattoon, 64. kerran, satoi tai paistoi.

Kapeat kadut laskeutuvat keskustan rantaan, yhdelle alueen 17:stä. Rannalla aaltosurffarit näyttävät märkäpuvuissaan mereneläviltä. Toisaalla laineisiin juoksevat lapset.

Sitges hyötyy suvaitsevaisuudesta

– Näet kyllä, onko kysymys lapsiperheiden, koira- vai sateenkaari-ihmisten rannasta, oppaamme naurahtaa.

Tänään en huomaa gayrantaa. Aivan kaupungin keskustassa rannalle vaeltaa nyt lapsiperheitä. Nuoret pelaavat jalkapalloa hiekalla.

Kuitenkin juuri gayturismista Sitges on kuuluisa. Oppaamme kertoo, että se on hyvä asia; tänne tulevilla matkailijoilla on varaa asua, syödä ja huvitella hyvin.

Gayturismi alkoi rantautua tänne1940-50-luvuilla. Sitgesin avarakatseinen ilmapiiri houkutteli matkalaisia mm. Britanniasta ja Ranskasta.

– Suvaitsevaisuus on meille tärkeää. Kaikki ovat tervetulleita tänne, kertoo meille kaupungin markkinoinnissa työskentelevä Gemma Belmonte.

Katalonialaista mielenlaatua kuvaa myös, että Sitgesissä on Syntikatu, Carrer del Pecat. Siellä ovat parhaat baarit ja kovin meno.

Yöelämän keskuksen oikeaa nimeä – Carrer 1er de Maig – ei kuulemma tarvitse edes tietää. Sen tuntevat kaikki.

Perustietoja Sitgesin matkailusta:

http://www.sitgesyellow.com,

http://www.sitges.cat/

Carrer d´Illa de la Cuba on yksi Sitgesin kauneimmista ja kuuluisimmista. Kuva Ville Palonen.Sitgesin vanhan keskustan kadut laskeutuvat kohti meren rantaa.Sitgesin vanhankaupungin kaduilla vietetään kukkajuhlaa 29.5. Kuva Sitgesin kaupungin matkailutoimisto.Sitgesissä merenranta on eläväinen ja kaunis. Uimarannat ovat pieniä, kukkuloiden reunustamia poukamia.Aivan Sitgesin keskustasta löytyy yksi uimaranta. Keväisenä päivänä siellä oli nuoria ja lapsiperheitä. Kuva Ville Palonen.