Kaupallinen yhteistyö: Totuuden Puolella

Yleinen

Kaupallinen yhteistyö: Totuuden Puolella

Osallistu kilpailuun ja voita uutuuskirja itsellesi! Kamala Harris kertoo äitinsä merkityksestä omaan elämään muistelmissaan, miten sinun äiti on vaikuttanut sinuun? Tai miten olet äitiä esimerkkinä omille lapsillesi? Tai tärkeänä aikuisena jollenkin?

JULKAISTU 28.4.2021 | TEKSTI Sanna Valkeejärvi | KUVAT Johnny Kniga

Kaupallinen yhteistyö: Johnny Kniga

Kamala Harrisista tuli tammikuun virkaanastujaisissa ensimmäinen nainen, ensimmäinen musta ja ensimmäinen amerikan-intialainen, joka on palvellut maataan Yhdysvaltain varapresidenttinä. Harrisista on tullut maailmanlaajuisesti uuden toivon esikuva. Hän on nainen, jonka rooli Joe Bidenin hallinnossa tulee olemaan näkyvämpi kuin yhdelläkään varapresidentillä häntä ennen.

Huhtikuussa suomeksi ilmestyneissä muistelmissaan Totuuden puolella Kamala Harris pohtii oikeudenmukaisuutta, identiteettiä sekä nais- ja rotukysymyksiä. Kirjassa hänen henkilökohtainen rehellisyys loistaa jokaiselta sivulta.

Kirjan nimi, Totuuden puolella, kertoo Kamala Harrisin ajatuksista hyvin. Kirjassa hän sanoo: ”Meidän täytyy puhua totta siitä, että rasismi, seksismi, homofobia, transfobia ja antisemitismi ovat tässä maassa todellisuutta. Meidän täytyy puhua totta siitä, että me kaikki Yhdysvaltain alkuperäiskansoja lukuun ottamatta polveudumme ihmisistä, jotka syntyivät jossain muualla kuin tässä maassa. Meidän täytyy puhua totta massiivisesta vankilakriisistämme.” Hän ei siis pelkää sanoa asioita, jotka ovat vaikeita. Hän ei pelkää puhua totta.

Kirjassa Kamala Harris kertoo kuinka siirtolaisperheen tyttärestä kasvaa Yhdysvaltojen ensimmäinen naispuolinen varapresidentti. Koko Kamala Harrisin tarinassa äidillä on vahva rooli, äidin kannustus ja sanat ovat jääneet mieleen koko elämäksi ”Kerro heille kuka SINÄ olet”

Kamala Harris muistelee edelleen jo edesmennyttä äitiään ja sanoo hänen olevan myös tämän kirjan tähti. Kamala itse vaikeiden päätösten hetkellä miettii usein ”Mitä äiti tästä tuumaisi?” Tarkemmin hän kuvailee kirjassa näin:

”Ja vaikka ikävöin äitiä joka päivä, kannan häntä mukanani minne menenkin. Ajattelen häntä aina. Joskus kohotan katseeni ja puhuttelen häntä. Eikä maailmassa ole mitään titteliä tai kunniaa, joka olisi minulle kallisarvoisempi kuin se, että voin sanoa olevani Shyamala Gopalan Harrisin tytär. Se on minulle totuuksista kaikken rakkain.”

Kirjan voit tilata itsellesi tai lahjaksi omalle äidille tästä

Kerro meille omia kommenttejasi kuinka oma äitisi on vaikuttanut sinun elämään. Tai kuinka olet ollut esimerkkinä omille lapsillesi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme Kamala Harris – Totuuden puolella -kirjaa. Arvonta suoritetaan tähän artikkeliin kommentoineiden ja sosiaalisen median puolella vastanneiden kesken. Vastausaikaa on 11.5. asti. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.