Joulumarkkinat

IlmiötYleinen

Joulumarkkinat

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Joulumarkkinat

5 x Suomen Joulumarkkinat

Toimittaja Mirjami Haimelin

Kuva Eetu Ahanen

Kuva Mikko Vihervaara

Kuva Virpi Lehtinen

Kuva Henri Luoma

Kuva WeeGee

Teurastamo, Helsinki

Rosoinen Teurastamon alue on uuteen käyttöön otettua vanhaa Helsinkiä, ja joulun alla se palvelee talvimarkkinoiden näyttämönä. Luvassa makuelämyksiä ja hyväntuulista pihaohjelmaa. Noin 50 pienyrittäjää myy urbaanissa miljöössä tuotteitaan.

17.12. klo 10–18 JA 18.12. klo 10–17

Wanhan Ajan Joulukodit, Loviisa & Malmgård

Karkaa ylikaupallisen joulun ulottumat­tomiin Loviisan Wanhan Ajan Joulukotei­hin. Talovanhuksissa aistit sadan vuoden takaista tunnelmaa, jota ei suurista kaupungeista löydä. Artesaanit myyvät tuotteitaan ja leipurit herkkujaan. Piipahda samalla läheisen Malmgårdin joulumarkkinoilla. Panimo, puoti ja vanha talli tekevät vaikutuksen.

Joulukodit 3–4.12. ja 11.–12.12. klo 10–17, Malmgård 10.–11.12. klo 10–16

Tiernatori, Oulu

Oulu ottaa tiernapoikansa vakavasti ja avaa sen kunniaksi toistamiseen Tiernatorin Rotuaarin aukiolla. Ohjelmassa jouluisia lauluesityksiä, lahjatuotteita, syötävää ja kuumaa glögiä virallisen tiernakaupungin taattuun tyyliin.

2.–22.12.

Vanha Suurtori, Turku

Turun perinteikkäillä joulumarkkinoilla kuuluu vaellella kiireettä, sisäpihoille pujahdellen, käsitöitä hypistellen ja Aurajoen kauniita rantoja tallaillen. Lahja-asioissa voi lähestyä joulupukkia, joka ei näitä kekkereitä jätä väliin. Huomaa joulukoristeiden vaihtopiste!

26.–27.11. ja joulukuun kolmena ensimmäisenä viikonloppuna klo 11−17

Weegee, Espoo

Maalaa tuikkukippo tai väkerrä kuuseen koriste. Juniorit saavat jahdata Lelumuseosta karanneita tonttuja tai ratsastaa Kirppu-ponilla. Molempina päivinä kello 14 tanssija Minna Tervamäki ja kuvataiteilija Hannaleena Heiska metsästävät luovuutta Kosketus-esityksessään.

26.–27.11. klo 11–17

Teurastamo sijaitsee Helsingin Kalasataman kainalossa. Se tarjoaa rouhean miljöön urbaaneille myyjäisille.Loviisan Wanhan Ajan Joulukodeissa kiire kaikkoaa.Joulunpunaiset pikkumökit pystytetään tänäkin vuonna Oulun Tiernatorille.Aurajoen ranta täyttyy joulun alla kojuista ja kaupunkilaisista.Weegeen joulumarkkinoilla ei tarvitse seistä tumput suorina. Työpajoja ja esityksiä löytyy moneen makuun.