Hyvinvoinnin ensimmäiset askeleet

BlogitRohkea Sydän

Hyvinvoinnin ensimmäiset askeleet

Meillä kaikilla pitäisi olla joku intohimo, josta saa elämään tarkoitusta. Joku juttu, johon suhtautuu jopa lapsekkaan innostuneesti ja joka on oma unelma. Se tekee elämästä merkityksellisempää.

JULKAISTU 9.9.2020 | TEKSTI Sanna Valkeejärvi | KUVAT Mika Pollari

Tervetuloa seuraamaan blogiani Rohkea Sydän.

 

Tavoitteena on innostaa jokaista menemään kohti omia unelmiaan, pienin askelin. Ja tekemään fyysisen hyvinvoinnin eteen pieniä tekoja, silloin jaksaa paremmin toteuttaa unelmiaan ja ennen kaikkea elää, isolla E:llä, eikä vain olla.

Ennen kuin jatkat lukemista, mieti hetken aikaa voitko hyvin fyysisesti? Oletko onnellinen? Onko asioita, joita haluaisit tehdä, mutta et ehdi tai uskalla? Muista, että nyt puhut vain itsellesi, kukaan muu ei kuule vastauksiasi tai ajatuksiasi. Voit olla ihan täysin rehellinen vain ja ainoastaan itsellesi.

Itselleen rehellisyys saattaa olla pelottavaa, mutta se peilikuva kannattaa aidosti kohdata. Pohtia tarkkaan kuka minä juuri nyt olen, ihminen muuttuu kuitenkin elämän aikana. Kannattaa miettiä miksi asioita jää tekemättä: Lenkki juoksematta, ammatin vaihtaminen toteuttamatta vaikka haluaisi, laulutunneille meneminen aina vaan siirtyy, eikä valokuvaustakaan voi harrastaa koska enhän minä ole hyvä?

Tärkeää muutoksessa on muistaa, että se ei tapahdu hetkessä. Se vaatii aikaa ja asioiden käsittelyä. Mutta se muutos, että lähtee liikkumaan ja sitä kautta voi hyvin, on helppo aloittaa.

Tavoitteena on innostaa jokaista menemään kohti omia unelmiaan, pienin askelin. Ja tekemään fyysisen hyvinvoinnin eteen pieniä tekoja, silloin jaksaa paremmin toteuttaa unelmiaan ja ennen kaikkea elää, isolla E:llä, eikä vain olla.

Kuitenkin meillä kaikilla pitäisi olla joku intohimo, josta saa elämään tarkoitusta. Joku juttu, johon suhtautuu jopa lapsekkaan innostuneesti ja joka on oma unelma. Se tekee elämästä merkityksellisempää. Ja niitä on helpompi toteuttaa kun voi hyvin, fyysisesti ensin ja sitten kokonaisvaltaisesti.

Jos vastaus kysymykseen voitko hyvin fyysisesti oli ei. Mieti nyt hetki peilikuvan kanssa miksi et? Onko tiellä tekosyitä kuten että aika ei riitä? Koska jo 45 min kävelyä metsässä muutaman kerran viikossa tekee ihmeitä. Ja niinkuin kaikessa muussakin, elämme valintojen maailmassa. Valitsetko sen 45 min luontoa ja hyvää oloa vai sohvan ja TV sarjan tai puhelimen selaamisen?

Motivaation lähteet löytyy sinusta itsestäsi

 

Vaikka itse urheilen tavoitteellisesti, saan siitä lisää mielihyvää, niin kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista ja siitä mikä itseäni motivoi. Urheilu ja liikkuminen on aina toiminut itselle terapeuttina, nollaajana ja hyvän olon lähteenä. Työstressi on monet kerrat jätetty biitsihiekkaan ja ladulle on jäänyt aina vaikeiden elämäntilanteiden aiheuttama stressi.

Avain liikunnan ja kuntoilun pysymiseen elämässä on oman ja itseä kiinnostavan lajin löytäminen, pakkopullaa se ei saa olla. Ja toinen onnistumisen edellytys on, että liikkeelle lähtee oman itsensä takia ja sen fiiliksen mitä liikkuminen just sulle saa aikaan. Hiihtoa voin suositella suurella lämmöllä kaikille. Tekosyyt suosittelen heittämään äkkiä roskakoriin.

Metsän vaikutuksia ihmisen mieleen ja hyvinvointiin ei pidä väheksyä. Kokeile samoilla rauhallisesti vaikka tunti ilman musiikkia tai äänikirjaa, vain omaa sisäistä ääntä kuunnellen.

 

Ja vielä bonusvinkki. Ota välillä kaveri mukaan lenkille. Niille ensimmäisille askelille kohti omaa hyvinvointia. Menet sitten kävelemään tai hiihtämään. Samalla saa myös tavattua ystäviä ja sosiaalisuutta elämään. Ja huomaamatta tulee liikuttua pidempään. Näin tavoitteellisesti urheilevallekin tämä vaihtelu toimii. Osa treeneistä on ihana tehdä yksin, varsinkin ne kovat treenit ja vauhtivedot, mutta hitailla lenkeillä treenikaverit ja juttuseura on parasta.

Ja muista, että pienet askeleet johtaa perille. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, ensimmäinen askel on usein vaikein, mutta kun sen uskaltaa ottaa ja saa aikaiseksi ottaa, asiat alkaa usein viedä sinne suuntaan mihin itse haluaa. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kokonaisuutena iso askel, mutta ole itsellesi armollinen.

Rohkeiden valintojen, itsensä kuuntelun ja hyvinvoinnin liikunnan kautta parissa pääset kulkemaan kun lähdet mukaan seuraamaan ”Rohkea Sydän” blogia. ”Meillä on aikaa vaan tää elämä. Joten nyt on lähdettävä” * – ota siis ensimmäinen askel vaikka jo tänään. Lähdetään yhdessä matkalle.

*Haloo Helsinki – Go Saimaa

Kaikki blogitekstit täällä

Enemmän ajatuksia ja kovaan tavoitteelliseen treenaamiseen liittyviä ajatuksia voit lukea blogistani Marja-Liisan matkassa