Helena Ahti-Hallberg ja Eric Hallberg: ”Tämä elämänvaihe on nautinto”

Henkilöt

Helena Ahti-Hallberg ja Eric Hallberg: ”Tämä elämänvaihe on nautinto”

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

Helena Ahti-Hallberg ja Eric Hallberg: ”Tämä elämänvaihe on nautinto”

Helena Ahti-Hallberg ja Eric Hallberg nauttivat nykyisestä elämänvaiheestaan. Kahden yrittäjän ei tarvitse järjestää yhteistä aikaa, kun sitä tulee luonnostaan. Puutarhanhoito on rakkain yhteinen harrastus.

teksti Anna-Liisa Hämäläinen

kuvat Minna Kurjenluoma

Helena Ahti-Hallbergin ja Eric Hallbergin kotona Sipoossa on kaunista, vaaleaa ja rauhallista. Pienet, valkoiset coton de tuléarit Fixu ja Fani maastoutuvat valkoiselle sohvalle. Saksanpaimenkoira Blondi haluaa Ericiltä huomiota.

Helena ja Eric kertovat, että he nauttivat suuresti nykyisestä elämänvaiheestaan. Anton, 23, ja Emil, 21, asuvat lähellä. Antonin pieni tytär Viola on parin ensimmäinen lastenlapsi ja erityisvieras isovanhempien kotona.

– Huolet eivät ole hävinneet, mutta eivät ole käsiteltävinä joka aamu, sanoo Eric.

– On ihanaa, kun lapset tulevat käymään, mutta on myös ihanaa, kun talo hiljenee. Kun äänet lähtevät, tulee seesteisempi olo. Nyt meillä on myös mahdollisuus tehdä, mitä haluamme ja toteuttaa omia unelmiamme, Helena jatkaa.

Pakkoloma viidakossa

Kesällä Helena osallistui Selviytyjät-sarjan kuvauksiin Filippiineillä. Se ei ole ensimmäinen tosi-tv-sarja, johon Helenaa on pyydetty, mutta ensimmäinen, johon hän on suostunut. Tarjolla oli kerran elämässä -kokemus ja lisäksi pakollinen loma ihmiselle, joka ei ollut pitänyt 25 vuoteen kahta viikkoa pidempää lomaa.

– Oli huikea kokemus elää täysin luonnon kanssa. Minulle se oli puhdistautumiskuuri, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ei ollut prosessoitua ruokaa, ei kemikaaleja, ei shampoota eikä hammastahnaa. En voinut kiirehtiä mihinkään, Helena kertoo.

Lue myös: Lena Meriläinen ja Olli Tola parisuhteestaan: ”Me ollaan päivänsäde ja menninkäinen”

Helena Ahti-Hallberg

Tanssin hurma pysyy

Suurelle yleisölle tanssinopettaja ja Suomen Tanssinopettajain Liiton puheenjohtaja Helena on tuttu Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tuomarina. Hän pitää ohjelmaa tärkeänä tanssin edistäjänä.

– Tanssii tähtien kanssa on alentanut lasten ja nuorten kynnystä lähteä mukaan ja antanut suurelle yleisölle kosketuspintaa lajiin. Siinä isotkin miehet tanssivat!

Helenaa kuvataan opettajaksi, joka pitää oppilaistaan hyvää huolta. Hän jaksaa kannustaa ja on ommellut kisapuvutkin. Nuorille oppilailleen hän haluaa olla myönteinen auktoriteetti.

– Opettajani Englannissa olivat niin fantastisia, että maksan heille velkaani vielä vuosia. He ovat esikuviani, ja haluan tehdä oman työni samalla tavalla.

Helena Ahti-Hallberg

Rakentamisen elämänvaihe

Vehreän puutarhatontin ympäröimässä vanhassa talossa on ollut viikonloppuna vieras ulkomailta. Hän totesi, että oli ihanaa nähdä, miten Helena ja Eric rakentavat elämäänsä yhdessä.

He näet todella rakentavat yhdessä jotakin koko ajan, milloin pihaan, milloin sisälle. Tänä kesänä puutarhaan on tehty uusi istutuslava entisen viereen. Kellarista on tulossa työtila.

– Talon ja pihan kohentamisessa on samankaltaista jatkuvuuden tunnetta kuin pitkässä liitossa. Kummastakin voi huolehtia ilman, että kaikki pannaan uusiksi, Helena kuvaa.

Helena Ahti-Hallberg

Lue Helena Ahti-Hallbergin ja Eric Hallbergin haastattelu Oma Aika -lehden numerosta 11/2017.

Lue myös:

Maria Guzenina ja Kari Mokko: Mikael Jungner toimi amorina

46 vuotta yhdessä ollut pariskunta: ”Menemme kaikesta läpi”

Susanna Rahkamo ja Petri Kokko: ”Urheilu-uran jälkeen olimme ihan lopussa”

Helena Ahti-Hallberg ja Eric Hallberg viihtyvät talossaan ja puutarhassaan Sipoossa. - Kesällä meitä ei saa täältä oikein mihinkään, Helena sanoo.Helena ompeli ensimmäisen tanssipukunsa peruskoulun kahdeksasluokkalaisena. - Käsityönopettajani jäi perjantai-iltaisin auttamaan minua, hän muistelee.Laajan puutarhatontin laidalla kotkottaa neljä kanaa. Usein Helenan seurana aamiaiskananmunien haussa on pieni pojantytär Viola.Suuri puutarhatontti ja vanha talo pitävät Helenan ja Ericin touhussa. Se on heille mieluista. Kellariin rakennetaan kotikylpylää. Kesällä tehtiin pihalle uusi kasvilava.