5 x hyvän mielen leffa pimeimpään vuodenaikaan

Ilmiöt

5 x hyvän mielen leffa pimeimpään vuodenaikaan

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

5 x hyvän mielen leffa pimeimpään vuodenaikaan

Klassikot kehiin! Valitsimme viisi talveen sopivaa leffaa, jotka takaavat hyvän mielen.

Kaipaatko seikkailua, komediaa vai jännitystä? Valitse, mikä hyvän mielen leffa kutkuttaa sinun makuhermojasi.

1. Vihreän timantin metsästys

Moni viime vuosikymmenien seikkailuleffa on jäänyt ehkä hieman Indiana Jonesien varjoon. Yksi niistä on Michael Douglasin ja Kathleen Turnerin tähdittämä romanttinen seikkailukomedia avuttomasta kirjailijasta, joka päätyy Kolumbian viidakoihin. Robert Zemeckisin ohjauksessa pääparin kemia on täydellinen.

(Romancing the Stone, USA 1984)

2. Elämä on ihanaa

James L. Brooksin komedia neuroottisesta ja pahansisuisesta kirjailijasta, joka päätyy huolehtimaan sairaalaan joutuvan naapurinsa koirasta ja hiljalleen muuttamaan äksyä käytöstään. Pääosissa loistavat Jack Nicholson, Helen Hunt ja Greg Kinnear.

(As Good as it Gets, USA 1997)

3. Nousukausi

Johanna Vuoksenmaan usealla Jussilla palkittu komedia on välillä jopa kiusallisen hauskaa katsottavaa samalla kun se myös lämmittää ainakin jokaisen lähiöihmisen mieltä. Petteri Summasen ja Tiina Lymin esittämä pariskunta luulee lähteneensä extreme-lomalle työttömiksi Helsingin Jakomäkeen, mutta heitä on tietenkin huijattu, ja he jäävät rahattomina lähiöön jumiin.

(Suomi 2003)

4. Helsinki Napoli All Night Long

Kari Väänänen on Mika Kaurismäen äkkiväärässä komediassa Berliinissä asuva suomalainen taksisuhari Alex. Kun kyytiin tulee pari rahasalkun vohkinutta hämärähemmoa, Alexilla on pian riesanaan pari raatoa ja rahojen perässä olevia muita konnia. Kirosanat raikaavat suoraan sydämestä niin suomeksi kuin tankero-englanniksi, kun Alex pyristelee pinteestä.

(Suomi-BRD-Sveitsi-Italia 1987)

5. Apollo 13

Ron Howardin ohjaus epäonnistuneesta Apollo 13 -lennosta on taiten rakennettu jännäri, joka pitää otteessaan siitäkin huolimatta, että katsoja tietää miten lopulta käy. Tilaa saavat myös astronauttien keskinäiset välit ja NASA:n insinöörien neuvokkuus. Pääosassa olevaa Tom Hanksia ei suotta tituleerata aikamme Jimmy Stewartiksi.

(USA 1995)

Lue myös:

Kaipaatko laatusarjoja vai komediaa? Katso 9 parasta ohjelmaa netti-tv:ssä