5 syytä kokea lumoava Barbados

KaukokohteetMatkat

5 syytä kokea lumoava Barbados

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

5 syytä kokea lumoava Barbados

Atlantin ja Karibianmeren välissä sijaitsevalla Barbadoksella on kaikkea, mitä Karibialta voi odottaa: letkeä ilmapiiri, lämpöä, kauniita rantoja, monipuolisia aktiviteetteja ja rehevää luontoa.

Teksti ja kuvat Pia Lindroos

1. Barbadoksen hiekkarannat houkuttavat

Barbados on lomaparatiisi, jonne mennään ennen kaikkea rentoutumaan ja nauttimaan tropiikin lämmöstä. Saari tarjoaa lomailijoille paljon erilaisia rantoja, joilla voi pötkötellä rantatuolissa, tallustella vaalealla hiekalla ja pulikoida turkoosissa meressä.

Turisteille tarkoitetut rannat sijaitsevat Barbadoksen Karibianmeren puoleisella rantaviivalla. Merivesi on kirkasta ja lämmintä. Kun nousee merestä ylös, lämmin ilma kuivattaa hetkessä eikä pyyhettä juuri tarvita. Suosittuja rantoja ovat muun muassa Crane Beach ja Dover Beach.

Kauniit hiekkarannat ovat auringonpalvojien pääkohde, mutta Barbadoksella riittää myös vesipedoille paljon aktiviteetteja.

Lue myös: Balille mennään etsimään itseä ja täydellistä hiekkarantaa

2. Ylellistä golfia

Saarella ei tarvitse paistatella koko päivää rantatuolissa. Barbados ei ole suomalaisgolffareille helposti saavutettavissa oleva pelikohde kaukaisen sijaintinsa takia, mutta saari tarjoaa useita eritasoisia golfkenttiä.

Jos olet innostunut pelaamaan kierroksen ja bongaamaan uuden golfkentän, Barbadoksen St. Jamesissä sijaitsevan Sandy Lanen alueella on kolme kenttää. Country Club on avoin kaikille. Toinen on Green Monkey, joka on tarkoitettu vain Sandy Lanen hotellissa asuville. Kolmas on yhdeksänreikäinen Old Nine, joka on avoin kaikille.

Vilkkaimmalla turistisesongilla yksi pelikierros Country Club -kentällä maksaa n. 240 euroa/henkilö. Mailapoika eli caddie on pakollinen (vähintään yksi caddie per auto), ja maksaa 50 euroa. Mailojen välinevuokra on 65 euroa ja golfkenkien 25 euroa.

Country Club -kenttä on ylellinen ja täyttää kaikilta osin vaativimmankin golffarin laatukriteerit. Tii-vaihtoehtoja on runsaasti, joten kenttä soveltuu kaiken tasoisille pelaajille. Viime marraskuussa kenttää ei ollut viritetty vaikeaksi, vaan pelaaminen oli leppoisaa.

Lue myös: Luksusloma Kanarialla – Tässä parhaat vinkit

3. Snorklausta kilpikonnien seurassa

Päivä merellä -retki on ikimuistoinen kokemus. Pääset snorklailemaan uponneelle hylylle ja merikilpikonnien sekä eksoottisten kalojen lähelle Jacques Cousteau -hengessä

Elegance Catamaran Cruises järjestää merellisiä lounas- ja illallisretkiä, jotka lähtevät Bridgetownin satamasta. Lounaspurjehduksen hinta on 110 euroa/henkilö.

Hinta sisältää lounaan, juomat, snorklausvälineet, uinnin villien merikilpikonnien luona kokeneen miehistön avustamana ja edestakaiset kuljetukset hotellilta. 4–11-vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan. Lounaspurjehdus lähtee satamasta kello 9.30 ja palaa takaisin kello 14.30.

Purjehdusretkellä käyvät lähes kaikenikäiset turistit snorklaamassa aina teineistä vireisiin eläkeläisiin asti. Retki on myös Karibian risteilymatkustajien suosiossa.

Elegance Catamaran Cruisesin kokenut miehistö kantaa myös turvallisuusasioista jämäkästi vastuuta. Jos matkustaja tulee huonovointiseksi purjehdusretken alkuvaiheessa, hänen matkansa päättyy ja edessä on paluukyyti takaisin satamaan.

Risteily on varattava etukäteen. Ota oma pyyhe mukaan.

Lue myös: 7 vinkkiä – Näin löydät erilaisen Algarven

4. Hoivaa Barbadoksen huippuhotelleissa

Monipuoliselta Barbadokselta löytyy myös paljon kohtuuhintaista majoitusta, mutta monet haluavat panostaa Karibian-lomalla hyvään hotelliin. Luksushotellit ja all inclusive -lomakeskukset ovat keskittyneet saaren länsirannikolle.

Sugar Bay Barbados on Garrisonin historiallisen alueen vieressä sijaitseva neljän tähden all inclusive -hotelli. Suosittu alue sijaitsee 25 minuutin päässä Grantley Adams International -lentokentältä ja 10 minuutin päässä pääkaupunki Bridgetownista.

Sugar Bay Barbados on kolmikerroksinen, siirtomaatyylinen hotelli. Siellä on mukava tunnelma, ystävällinen henkilökunta, uima-allas, oma, erittäin hyvä ranta ja spa-palvelut. Ruoka on korkeatasoista, ja menu vaihtuu joka päivä.

Sugar Bay Barbadoksen kahden hengen huoneiden hinnat vilkkaimmalla turistisesongilla ovat uima-allasnäkymällä alkaen 390 euroa/yö ja merinäköalalla alkaen 480 euroa/yö. Kätevintä on olla hyvissä ajoin liikkeellä ja katsoa British Airwaysin pakettitarjouksia. Yhdeksän päivän all inclusive -majoitus + lennot -paketin voi onnistua saamaan 1900 eurolla/henkilö.

Lue myös: Älä majoitu hotelliin – upeat ranskalaiset majatalot vievät sydämen

5. Rommia joka lähtöön

Barbadoksen ravintoloiden drinkkilistoilla lähes kaikkiin alkoholipitoisiin juomiin ropsautetaan rommia. Barbados saa tulonsa pääosin turismista, mutta rommi on yksi piskuisen saarivaltion merkittävimmistä vientituotteista.

Jos kyljen kääntäminen rantatuolissa kyllästyttää, tee retki maailman vanhimpaan rommitislaamoon. Mount Gayn tislaamo on tuottanut rommia vuodesta 1703 lähtien ja on saaren tunnetuin turistikohde.

Tislaamossa järjestetään maanantaista perjantaihin 9.30–14.30 välillä maistelukierroksia, joiden hinta on 15 euroa/henkilö. Runsaan tunnin kestävällä kierroksella tutustutaan tislaamoon ja maistellaan muutamia rommilaatuja.

Vierailulla huomaa, että mitä pidempään rommia on kypsytetty, sitä hienomman makuista se on. Mount Gayn nimikkotuote 1703 on kaikkein hienoin ja kallein rommilaatu..

Lue myös: Näin majoitut, syöt ja viihdyt Palmassa