5 klassikkovinkkiä Helsingin kesään

LähikohteetMatkat

5 klassikkovinkkiä Helsingin kesään

Oma Aika arkisto | TEKSTI Oma Aika

5 klassikkovinkkiä Helsingin kesään

Helsingin kesä on täynnä uusia tapahtumia, mutta jotkut kesämenot ovat täydellisiä vuodesta toiseen. Tässä viisi tapahtumien todellista klassikkoa, jotka kuuluvat myös helsinkiläisten lomaan.

Toimittaja Jaana Kivipelto_Tulkki

Kuvat Helsinki Visit

Kuvat Tanja Ahola

Kuvat Linnanmäki

Kuvat Mika Pollari

1. Aamu-uinnille maauimalaan

Kokeile varhaista aamu-uintia Uimastadionin tai Kumpulan maauimalassa. Niissä paikallisetkin polskivat, kun kaupungin aamu on raikas ja uusi. Pääkaupunkiseudun uusin maauimala on avattu Espoon Leppävaaraan.Katajanokan merikylpylän altaisiin pääsee uimaan elokuun alussa.

2. Taidematkalle lautalla

Viehättävän pienen Didrichsenin taidemuseon kesänäyttelyssä on esillä Tamara Piilolan mystisiä luontoaiheita ja harvoin nähtyjä Helene Schjerfbeckin töitä. Kesälauantaisin museoon pääsee Kauppatorilta vesibussilla.

Lisätietoa: Didrichsenin taidemuseo

3. Päiväkahvit ulkosalla

Keskustan kupeessa voi juoda hyvät kahvit ulkosalla: Hakaniemen torilla on aina tunnelmaa, usein musiikkiakin. Töölönlahden Linnunlaulun sinisessä kahvilassa on hieno näköala ja herkulliset leivonnaiset. Kahvila Regatta on sympaattinen pieni kahvila Töölössä aivan meren äärellä, lähellä Sibelius-monumenttia. Jos kahvi ei maita, paista makkarat pihan nuotiopaikalla.

4. Laula ja tanssi Linnanmäellä

Linnanmäellä kannattaa käydä, vaikka härveleissä ei viihtyisikään. Kesäkeskiviikkoisin Estradi-lavalla lauletaan yhteislauluja kello 18, laulattajina muun muassa Mikael Konttinen ja Janne Tulkki. Torstaisin samaan aikaan Linnanmäellä tanssitaan.

Kesän ohjelman löydät täältä.

5. Kesäteatteria Suomenlinnassa

Ilta Suomenlinnassa kannattaa kokea. Ryhmäteatteri esittää Hyvän omantunnon linnakkeessa Shakespearen Kesäyön uni -näytelmää 31. elokuuta saakka. Jatka iltaa ravintola Panimon terassilla lauttarannan kupeessa. Myös naapurisaaressa Lonnassa voit nauttia hyvän illallisen.

Kalenteri ja liput

Lautta-aikataulut

Uimastadionin kesä. Kuva Mika Pollari.Tamara Piilola, Didrichsenin taidemuseo.Hakaniemen tori on aito.Sininen huvila on keidas.Kahvila Regatta on aina kärjessä, kun kaupungin viihtyisimpiä kahviloita valitaan. Osoite: Merikannontie 8.Jo Suomenlinnan miljöö tekee kesäteatterista elämyksen.Lonnasta kaupungin näkee uudesta perspektiivistä.